La cuina del «Guillem Colom»... a Itàlia

Dos alumnes i un professor de cuina de l'Institut participaren exitosament a la IV edició del concurs

Jaume Deyá i Laura Oliver, alumnes del cicle formatiu de cuina de primer any, juntament amb un dels seus professors, Biel Cerdà, volaren a Itàlia per participar en la IV edició del «Concorso chico riso d'oro» que es celebrà del passat 5 al 9 de maig a Novara, Itàlia. Després d'haver passat una selecció prèvia, a la qual havien de presentar una proposta de plat tradicional i una de plat innovador, foren seleccionats, juntament amb cinc escoles més de cuina. L'única condició que era inevitable, era que l'arròs havia de ser un dels ingredients base per a la confecció del plat. Els sollerics elaboraren com a plat tradicional un «Arròs de cigales i calamar lleugerament picant» i com a plat innovador, «Arròs negre amb sobrassada, mel i formatge maonès». Al concurs s'hi presentaven sis escoles: tres italianes, una belga, una de Barcelona i l'Institut Guillem Colom. Parlant amb els alumnes participants, ambdós coincideixen que ha estat una experiència molt positiva, sobretot a l'hora de compartit els dies amb gent nova, i asseguren que entre els concursants no existí la rivalitat i que tot es desenvolupà en un ambient relaxat i amistós. A l'hora d'escollir un favorit, tant els alumnes com Biel Cerdà s'inclinen directament per l'escola de Barcelona, i amb diferència. Cerdà assegura que els mitjans i els recursos econòmics són molt superiors a qualsevol de les altres escoles, i això es nota en el nivell dels alumnes. Els representats de l'escola de Sóller afirmen que si es presenta una oportunitat, no descarten la possibilitat de repetir l'experiència en propers anys i, fins i tot, en poder organitzar algun concurs a Sóller.

NATIVE