La reforma del Port vol acabar amb la saturació d'embarcacions a l'estiu
Els entesos asseguren que com mes gran sigui l'ampliació més barques hi haurà a la badia
Al Port no hi cap ni una sola barca més. En ple agost tots els punts d'amarratge habilitats pel Govern Balear estan col.lapsats per centenars d'embarcacions de tot tipus a les que s'han d'afegir les que romanen ancorades en mig de la badia. És tracta d'un Port, totalment saturat, situació que avala els projectes del Govern Balear d'ampliar el nombre d'amarraments així com la superfície total de la zona portuària amb nous molls. Però no tothom és de la mateixa opinió. Al Port aquesta setmana s'ha parlat molt de l'ampliació que »amb 7'5 milions d'euros d'inversió» canviarà totalment la seva fisonomia en acabar les obres que s'allargarà, al menys durant un any i mig. Els primers en expressar els seus dubte són els pescadors. Els professionals de la mar consultats afirmen que, d'una banda, la «boca mínima d'entrada» delimitada per dos nous espigons «dificultarà molt la maniobra» de les embarcacions del sector. Els pescadors també tenen els seus dubtes sobre com quedarà la qualitat de l'aigua dins el nou Port, ja que aquest, amb cinc nous molls de pilons, sofrirà un notable estancament de la circulació de l'aigua. Una de les opinions més generalitzades entre els pescadors del Port és que l'ampliació no llevarà ni molt manco la saturació sinó que simplement «hi haurà més vaixells amb la qual cosa es perdrà en qualitat». Per part del sector turístic aquesta és també la màxima preocupació. La regulació del fondeig dins la badia ha d'esser un objectiu a assolir »quasi a exigir» a l'autoritat competent que és la demarcació de Costes. El sector tem que el nou Port no serveixi per acollir les barques que ara dormen enmig de la badia cada dia, sinó que amb la reforma la rada segueixi ocupada totalment. Els pescadors ho expliquen mot gràficament: «si fessin un moll fins la Calobra, també s'ompliria de barcos». Les obres podrien començar aquesta tardor.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Setmanari Sóller.
De momento no hay comentarios.