Els pescadors viuen una temporada «excepcional» pel que fa a la gamba

En els darrers mesos les captures es situen entre 20 i 30 caixons diaris

La confraria de pescadors del Port de Sóller ha qualificat «d' excepcional» la present campanya estiuenca de pesca de la gamba que han situat les captures diàries en rècords històrics. Fonts de la confraria han quantificat entre 20 i 30 caixons diaris les captures que es mantenen de forma constant durant els darrers dos mesos. Aquests 80-120 kg. diaris de gambes per part de les gamberes que tenen la base al port de Sóller suposen en aquests moments una important recurs que fins i tot permet exportar el producte a la península on és reconeguda la qualitat superior de les gambes d'aquesta part del mar balear. Aquesta gamba exportada resulta molt rendible ja que es paga a 90 euros el kg. mentre que a la Llonja el preu està estabilitzat entre 24 i 35 euros el kg. En aquests moments la gamba de Sóller es sotmesa a tres tries abans de la seva comercialització anomenades «extra», «mitjana» i «petita». La categoria extra inclou entre 20 i 25 peces per kg. , mentre que el quilogram de mitjana inclou de 30 a 35 peces.

Native Feed