La fira de l'Oli i el Gerret preveu servir 15.000 racions de degustació

 El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Gual i el gerent del CDEIB, Antoni Rodríguez, van signar dimecres a Sóller un acord de col·laboració per a l’organització de la I Fira de l’Oli i el Gerret, que se celebrarà en la Vall la darrera setmana de novembre. Durant aquest esdeveniment, per primera vegada es conjugaran dos productes autòctons de qualitat i amb la clara intenció de promocionar el gerret, un peix poc valorat avui dia però de gran valor gastronòmic.

Segons va explicar Miquel Gual, els 15 restaurants que ja s’han adherit a la fira preparen cadascun d’ells 1.000 racions de plats elaborats amb aquests dos productes. El CDEIB farà una aportació econòmica a l’organització i col·laborarà en la difusió. També s’editarà un llibre amb receptes i informació culinària, dietètica i científica sobre l’oli d’oliva i el gerret. Gual va recordar que en aquesta ocasió s’ha fet un notable treball de difusió i es facilitarà l’adquisició de bons de degustació, alguns dels quals inclouran, a més dels tasts, el transport amb tren fins a Sóller com la tornada fins Ciutat. Les diferents modalitats d’abonament es podran trobar a plaça, en unes paradetes que instal·larà l’Ajuntament, així com a les estacions del tren de Sóller. Entre els actes programats hi haurà visites guiades a les tafones i a la flota pesquera del Port, conferències, un sopar popular, exhibició de cocteleria, etc. Destaca pel seu contingut emotiu la instal·lació d’una placa dedicada a Joan Deyà, Det, que morí enguany i que dedicà tota la seva vida al món de l’olivar.

NATIVE