Inaugurat a la Cooperativa el centre Capvespre per posar en valor els productes i la cultura agrària de la Serra

La plana major del Govern i del Consell assisteix a la presentació d'aquesta infrastructura agrocultural

Simarro, Salom, Bauçà, Orell, Gómez i Company, tallant la cinta durant l'acte oficial d'avui

El president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha assistit a la inauguració del nou Centre d'Interpretació de la Serra de Tramuntana "Capvespre", impulsat per la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller. Després de conèixer les noves instal·lacions, el president Bauzá ha deixat clar que aquest magnífic projecte té com a "objectiu prioritari mantenir el teixit agrícola productiu de Sóller", alhora que millorarà "la rendibilitat de les produccions dels socis de la Cooperativa i el posicionament dels productes locals en el mercat".

El president Bauzá ha aprofitat aquesta obertura per donar suport al sector primari de les Illes Balears i ha insistit que "és necessari i és just que el sector agrícola de les Illes Balears rebi compensacions". El president ha recordat que el Govern pretén que la futura política agrària comuna (PAC) reconegui un règim específic per a les Illes Balears amb el qual es millori el finançament que rep el nostre sector primari i ens permeti competir en igualtat de condicions amb els productors agrícoles i ramaders de la Península".

A més, José Ramón Bauzá ha avançat que el Govern "continuarà lliurant aquesta batalla on es prenen les decisions, a Brussel·les, per tal de defensar els interessos de les Illes Balears, pal•liar les conseqüències de la insularitat i aconseguir compensacions en sectors com el dels transports".

Durant la seva intervenció, el president Bauzá ha felicitat el batle de Sóller, Carlos Simarro, i el president de la Cooperativa, Jaume Orell, per dur endavant una iniciativa com aquesta, la qual "obre una finestra a l'exterior d'aquest enclavament del nostre territori, a la gent, als costums, a les tradicions i als valors d'aquesta part de les Illes Balears".

En paraules de Bauzá, exemples com el de Centre Capvespre "demostren la capacitat del sector agroalimentari balear de reinventar-se, de cercar noves fórmules per adaptar-se als temps, de posar en valor tradició, cultura i paisatge".

NATIVE