Comença la temporada olivarera més fluixa que es recorda

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu va iniciar la setmana passada la temporada olivarera de producció d'oli i d'olives de taula DO, Olives de Mallorca, afrontant una de les pitjors temporades que es recorden.

Segons el president de la Cooperativa, Miquel Gual «aquest any per afrontar la manca d'oliva per envasar verd trencada hem pujat el preu, de manera que el pagès de la Serra de Tramuntana -d'on procedeix el 90 per cent de la adscrita a la DO- l'està cobrant aquí a molt bon preu, concretament a dos euros i mig el quilo, 30 cèntims més que en la temporada anterior », explica el president.

Tot i això, Gual «no recorda» una temporada tan dolenta ja que, segons afirma «hi ha algun pagès de la Vall de Sóller i Fornalutx que l'any passat va recollir fins a finals d'hivern i que aquest any ja ha acabat, passant de 16 tones a 200 quilos ». Aquests dies, l'oliva que arriba a la Cooperativa per a la seva destinació a Olives de Mallorca DO procedeix de Valldemossa, Bunyola, Fornalutx i Andratx, principalment.

NATIVE