Els Ajuntaments de l'Illa debaten a Sóller sobre el 'botellot' a les festes

L'afluència massiva de joves als pobles de la Part Forana per practicar el botellón coincidint amb les festes populars i tradicionals és una problemàtica que ja afecta pràcticament tots els municipis. No obstant això cada un d'ells té una casuística especial. Tot i això, representants de 13 ajuntaments de l'illa -regidors de festes, joventut i participació, tècnics, organitzadors, pares, policies i algun batle- van concloure a Sóller que cal treballar en comú per «educar, prevenir i oferir alternatives» a aquest tipus d'oci però «sense criminalitzar els joves» ja que «tot i ser el problema també són part de la solució». També es va arribar a un consens per qualificar el problema de «enorme» però alhora que la seva solució passa per «prioritzar les accions més urgents» degut sobretot a la «escassetat de mitjans» amb què es poden comptar.

Aquestes són algunes de les conclusions a què van arribar dissabte els representants municipals que es van reunir per primera vegada per posar en comú les seves respectives problemàtiques i treballar de forma conjunta en aquest tema.

L'acte, convocat per l'Ajuntament de Sóller que compta amb l'experiència d'una festa massiva com és el Firó, es va iniciar amb una presentació de la regidora de Participació, Laura Celià, i amb la intervenció de Joan Ferrà Terrassa, regidor d'Esporles i director de l'Institut Balear de Joventut del Govern, que va destacar que «des de 2011 el problema no ha fet més que incrementar-se en la Part Forana i el fenomen ha crescut en paral·lel a l'enduriment de les ordenances d'alguns municipis que prohibeixen i persegueixen el botellón el que no ha fet més que provocar un efecte rebot que ha anat des de Palma a la Part Forana i ha arribat a llocs on el problema no existia fa només uns anys ».

NATIVE