Arriba la Fira de la Taronja en plena renovació de molts horts de la Vall

La Vall dedicarà un nou cap de setmana als cítrics en l'onzena edició de la Fira de la Taronja, un esdeveniment que aquest any se celebra en un moment clau per al futur d'aquest cultiu, en plena renovació i replantació de horts, i amb l'esperança d'obtenir aviat una marca distintiva per a aquest producte local.

En el marc d'aquesta celebració, la Cooperativa atorgarà el proper divendres la seva Medalla d'Or a l'empresari Franz Kraus (Fet a Sóller) per la seva gran tasca d'emprenedor en relació als tarongers i llimones sollerics, dels quals n'és actualment el principal exportador a estranger i que suposen la matèria primera principal de la seva empresa agroalimentària. Kraus també ha impulsat recentment, amb l'empresari Antoni Pons, el primer camp experimental de races autòctones de cítrics, situat a Son Puça.

El programa d'enguany de la Fira de la Taronja inclou unes jornades gastronòmiques a les quals s'han sumat molts restaurants de la Vall. L'esdeveniment serà apadrinat pel cuiner Patrice Perrotte que va ser un dels seus impulsors.

D'altra banda, divendres s'iniciarà un ampli programa que començarà al mercat municipal amb el 'Gastrotaronja' i continuarà durant tot el cap de setmana amb ofertes de degustació de tapes basades en la taronja, tallers, actes culturals, conferències, showcooking, visites, a zones de producció o concursos, entre altres activitats.

NATIVE