Ja s'han pescat cinc tones més de gamba de Sóller que en tot el 2016

La temporada de gamba vermella es presenta a les portes dels seus mesos més forts -juliol, agost i setembre- amb un balanç de cinc tones més de captures que en tot l’any passat. La situació crítica de l’any 2016, amb la desaparició del crustaci, ja ha quedat en l’oblit.

Es tracta d’una excel·lent notícia per a la flota d’arrossegament de Mallorca, ja que unes vint embarcacions es dediquen a la feina de la gamba a l’Illa. El apreciat crustaci es pesca tot l’any, però és a partir de Sant Pere (29 de juny), com assenyala la tradició, quan es fan les millors captures, tant pel que respecta a quilos, com a la seva mida i categoria.

Antoni Garau, secretari de la Federació de Confraries de Pescadors de Balears, manifesta que «els professionals han recuperat l’alegria, l’any passat realment es va passar malament. Les embarcacions d’arrossegament es van veure obligades a cercar alternatives perquè els perjudicis econòmics no fossin tan grans ». L’agost de l’any passat els pescadors van alertar de la misteriosa desaparició de la gamba. En els anys 2014 i 2015 es van pescar més de 30 tones de gamba en acabar l’any.

NATIVE