Sóller té entre un 30 i un 50 per cent de lloguer turístic alegal

El Consell de Mallorca considera que al municipi de Sóller el lloguer turístic «alegal» és a dir no autoritzat però tampoc expressament prohibit, es situava el 2016 entre un 30 i un 50 per cent de tota l’oferta, un percentatge allunyat d’altres punts de Mallorca on, per exemple, a Palma, aquesta alegalitat arriba al 92 per cent de l’oferta.
Aquesta és una de les dades posades de manifest pel Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT) que ha començat a tramitar el Consell i que va ser presentat per Biel Barceló, conseller de Turisme del Govern, i per i Mercedes Garrido, consellera insular del Territori. L’informe deixa clar que la situació de Mallorca, amb gairebé 125.000 places de lloguer de vacances, «és molt més preocupant que en la major part de ciutats i destinacions turístiques analitzats».
Aquest mateix estudi és el que proposa el decreixement turístic, la supressió de places en sis zones de Mallorca que es consideren saturades i massificades.
Pel que fa a la Vall de Sóller l’anàlisi d’aquesta oferta dóna una diferència significativa entre Sóller i Fornalutx ja que en aquest segon municipi l’oferta de turisme vacacional alegal seria inferior al 10 per cent.
Quant a la densitat d’habitatges amb estades turístiques en sòl rústic per municipis Sóller i Fornalutx presenten la mateixa: entre 14,20 i 20 places per quilòmetre quadrat.
L’avanç del PIAT també destaca aspectes del turisme regular destacant que a Sóller, entre el 2012 i el 2016, ha estat renovada la planta hotelera en una forquilla que va del 25 al 50 per cent.

NATIVE