Les tafones comencen la temporada oliera

Les catorze tafones de la DO Oli de Mallorca ja han començat la seva activitat de producció d’oli d’oliva verge extra en una campanya de collita que si bé s’espera sigui menor que l’anterior, serà bona i de la que s’obtindran olis d’oliva verge extra d’excel·lent qualitat.

El consell regulador preveu que es collirà aproximadament un 30% menys d’oliva respecte a la campanya 2017 degut al cicle vegetatiu de l’olivera, que alterna un any de plena producció amb un altre de descans.

El prop del miler d’olivicultors inscrits a la DO Oli de Mallorca treballen aquest dies de forma intensa per collir els fruits de les quasi 800.000 oliveres de les varietats mallorquina, arbequina, picual i empeltre inscrites, feines que s’allargaran en segons quines àrees fins a entrat el mes de desembre.

En el cas de Sóller la producció de la Vall serà molt inferior, probablement un 70 per cent menys que en la campanya anterior, que va ser excepcional.

Així i tot la tafona de la Cooperativa Sant Bartomeu, va començar dilluns l’activitat de producció d’oli ja que també elabora oli adscrit a la DO de molts altres punts de Mallorca.

Així i tot aquests dies a la tafona de la Cooperativa s’ha vist menys activitat de la que seria normal per aquesta època ja que a més les pluges han impedit a molts productors realitzar les collites programades per a aquesta setmana.

NATIVE