Una final ajustada tanca el I Concurs de Cuina amb Gamba

Sis participants es disputaren el primer i el segon lloc del certàmen cuinant en directe al terrat del restaurant Suculenta del Port

Raúl Linares de 24 anys es proclamà guanyador del concurs

Els sis finalistes del I Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller es disputaren dilluns el primer i el segon lloc cuinant en directe al Port. El terrat del restaurant Suculenta es va convertir en l’espai idoni per acollir aquest esdeveniment on s’instal·laren dues taules de feina perquè els concursants poguessin acabar de preparar els plats.


El certamen comptava amb un jurat de gran renom dins el món de la gastronomia que sumava fins a 5 estrelles Michelin i 7 sols Repsol. Aquest va estar format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Ricard Camarena, Kristian Lutaud, Marc Fosh i Maca de Castro.


L’objectiu principal d’aquest concurs era el de vincular territori, cultura, plaer i sector primari, en aquest cas donant el protagonisme a un dels productes sollerics amb més fama, la gamba vermella.


El plat guanyador fou ‘Tríada de Gambes’, del jove cuiner Raúl Linares (Palma, 1997), qui treballa al restaurant Voro ubicat a Canyamel. La proposta de Linares fou un quartet d’elaboracions d’alta cuina: gamba vermella temperada en el seu propi suc, en versió d’ous trencats i en croqueta coronada per un tàrtar. Una recepta presentada en diversos suports i amb l’objectiu de «concentrar al màxim tot el que el producte protagonista pot oferir, presentar-lo gairebé en estat pur, només amb lleugers matisos de safrà o de pebre bord tap de cortí», segons ens explicà Linares.

Podeu llegir tota la informació a l'edició en paper.

NATIVE